AM Copenhagen — Strategic Design Studio
Contact

Specialafsnit: Design kan ændre vores adfærd – Del 1

Afsnit – Special 2, Del 1

Hele Danmark er blevet bedt om at gå inde døre de, ihvertfald, næste 14 dage pga. coronavirussen. Vi undersøger i dette special afsnit af podcasten “Design Kan…” hvilke mekanismer mennesker har i forhold til at skulle ændre adfærd pludseligt. Hvad der styrer os alle i det daglige, hvorfor en simpel besked som “I må ikke hamstre” kan være umulig at forstå og hvad der styrer os mest i krisesituationer som denne. Kommunikationen fra ministeriet bliver også debatteret om hvorvidt der er adfærdsdesignere tilkoblet de pressemøder vi alle følger med i hjemme fra stuerne. Dette afsnit et det første af en miniserie på 2, hvor det andet bliver udgivet næste uge og har et lidt bredere fokus på genren adfærdsdesign.

 

3 key take aways:
  • Vi har bygget en verden der slet ikke hænger sammen med måden vi som mennesker fungerer.
  • At hamstre er ikke ond vilje men simpelthen et udtryk for vores grund frygt for ikke at overleve der kan den rationelle hjerne slet ikke følge med.
  • At ændre en vane er ekstremt svært ofte er en god ide at koble den nye vane op med en eksisterende.

 

Design Kan… er et branding-, og designpodcast, kreeret af det grafiske designbureau AM. Dets vært, Kristina May, er CEO, brandspecialist og partner i det københavnske bureau og vil, sammen med interessante gæster, undersøge alt fra flyvske ideer og konkrete koncepter der muligt kan kaste lys over spørgsmålet – hvad er det design egentlig kan?

 

Mikkel Holm Sørensen, direktør og adfærdstrateg, KL.7.
www.linkedin.com/mikkelholmsorensen
KL.7: www.kl7.dk

Imran Rashid, Senior Consultant, læge og forfatter.
www.linkedin.com/imranrashid
Sund Digital: www.sunddigital.dk

 

Design Kan...

Vi tror på at design kan være mere end bare smukt. Det kan få folk til at føle noget og det kan gøre en reel forskel. I podcasten udforsker vi alle aspekter ved det kæmpestore emne, som branding er. Vi dykker ned i idéer og projekter, taler med fagpersoner og virksomheder, og vi samler dem, som arbejder aktivt med design og branding hver dag, og som ikke mindst har stærke holdninger til emnet.