AM Copenhagen — Strategic Design Studio
Contact

Design kan skabe stærke logoer

Afsnit 4

’Design Kan’ er et nyt branding-, og designpodcast, skabt af designbureauet AM, som vil udforske alle aspekter ved det kæmpestore emne – branding. Hvad er branding, og hvad er det lige design kan? Podcastet vil undersøge alt fra flyvske ideer, til mere konkrete projekter der kan låse op for gåden kaldet branding. Værten Kristina fra AM, snakker med både fagpersoner og virksomheder som arbejder aktivt med design og branding og som, ikke mindst, har stærke holdninger til hvad design kan…

I det fjerde afsnit, ’Design kan skabe stærke logoer’, møder vi de to designere Tobias Røder (Studio Tobias Røder) og Julie Katrine Andersen (lil’old’lady) for en snak om grafisk identitet og dets fordele og begrænsninger. ”Vi har den samme sygdom,” griner Julie Andersen, som en kommentar til hvordan både hende og Tobias Røder tilsyneladende begge har haft svært ved at finde deres plads da de påbegyndte deres design-rejse – en kamp for mange kreative entreprenører. Begge designere tror på at bevare et element af autenticitet i deres arbejde, selv i en verden hvor mange påstår at de kan det samme som designere for færre midler.

”Logoet er virksomhedens ansigt udadtil,” forklarer Tobias Røder, der har beskæftiget sig med logobehandling i en længere årrække. Han understreger vigtigheden af gode, professionelt skabte logoer i en verden hvor billedlig kommunikation kun bliver mere prominent: ”Vi trykker på billeder på vores telefoner, som vi er mere på end noget andet. Og dén virkelighed, er ikke til at stoppe.” Han omtaler, blandt andet, hvordan vi befinder os i en ikon-verden, men nødigt må glemme håndværket bag, nu hvor ”den største trussel mod kvalitet er tiden.”

Julie Katrine Andersen er også bange for denne forenkling af visuelle personligheder i en verden hvor tingene skal gå utroligt stærkt, og hvor efterspørgslen er for stor. Problemet med grafisk design er dog ikke nødvendigvis kun konkurrencen, men kredser sig måske også om det faktum at mange ansatte i kreative felter, som i design, kan have haft problemer med selv at identificere feltet.

Det at definere sig og passe ind i kasser, forklarer Julie Andersen, ”bliver mere en spændetrøje der gør at man ikke kommer i gang med noget.” Hun forklarer dernæst hvordan hun ikke selv har ønsket at klassificere sig definitivt som enten designer eller kunstner, men erkender at det måske er nødvendigt med en form for evne til at kommunikere sine identiteter for at vedligeholde håndværket fremtidigt: ”Jeg ønsker ikke at design skal være elitært. Jeg vil gerne have at vi skulle kunne snakke om det (…) Vi skal samtidig forklare at bare fordi du har en computer og en blyant, så er du ikke designer.”

I sidste ende, mener både Tobias Røder og Julie Katrine Andersen at, for at kunder skal have respekt for faget og designhåndværket, bør man selv som designer blive bedre til at forklare hvad man gør, og ”diagnosticere” de kreative gener. I podcastet kan du høre mere om deres holdninger til den kreative proces, og få et indblik i hvad to professionelle designere mener er gode og knapt-så-gode eksempler på identitetsskabende logoer.

Tobias Røder
www.tobiasroeder.com
www.instagram.com/studiotobiasroeder
www.linkedin.com/in/tobiasrøder

Julie Katrine Andersen
www.lilollady.com
www.instagram.com/lil_ol_lady_design
www.linkedin.com/lilollady

Holdet bag Design Kan…
Design Kan er kreeret af det grafiske designbureau AM. Dets vært, Kristina May, er CEO, brandspecialist og partner i det Københavnskbeliggende bureau, og videre information kan findes følgende steder:
demo2019.amcopenhagen.com
www.instagram.com/amcopenhagen
www.facebook.com/weaream

AM kan desuden kontaktes på mail: anybody@amcopenhagen.com

 

Eksempler på lidt af de slags logoer vi taler om i podcasten

 

Et af gæsten Julie’s store værker

 

Gæsten Tobias’ nye logo til Radio 24syv

 

Design Kan...

Vi tror på at design kan være mere end bare smukt. Det kan få folk til at føle noget og det kan gøre en reel forskel. I podcasten udforsker vi alle aspekter ved det kæmpestore emne, som branding er. Vi dykker ned i idéer og projekter, taler med fagpersoner og virksomheder, og vi samler dem, som arbejder aktivt med design og branding hver dag, og som ikke mindst har stærke holdninger til emnet.